Created on Monday, 18 Sep 2017 12:07:45

Quines són les necessitats de ciberseguretat de les empreses? Què pot oferir la indústria catalana? i l'Europea? I la resta del món? Com podem ajudar a crear sinèrgies entre oferta i demanda? Entre oferents o demandants independentment? En quins temes de ciberseguretat pot resultar més rendible invertir en innovació? I en R&D? En quant de temps podem esperar obtenir un retorn de la inversió en R&D i en ciberseguretat? 

Un estudi realitzat per i2Cat i la UPC, al que s'han consultat més de 20 experts catalans i europeus sobre aquests temes ens dona resposta a aquestes preguntes i és el que es presentarà a la xerrada. Però la ciberseguretat evoluciona molt ràpidament, i cada trimestre apareix algun patró d'atac nou, que obliga a replantejar les estratègies de ciberseguretat de les organitzacions, a canviar prioritats, plans de treball i d'inversió, a cercar nous productes i serveis, que pot ser encara no existeixen. Per aquest motiu, les respostes justificades científicament a l'estudi, fa prop de 6 mesos, poden ser replantejades, i per això també voldrem conèixer la vostra opinió.
 
En Manel Medina és catedràtic de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) des del 1992. Des de de l'any 2013 és president del comitè científic del capítol europeu d'APWG (APWG.EU) i membre del consell assessor d'ISMS Forum Spain. L'any 1994 fundà i dirigi posteriorment l'esCERT-UPC, equip espanyol de resposta a incidents de seguretat a la xarxa. Actualment, és el responsable de ciberseguretat de l'inLab FIB-esCERT UPC. Anteriorment ha estat assessor de Relacions Institucionals (Stakeholder Relations Advisor) i sotsdirector del Departament de Competència Tècnica d'ENISA (Agència Europea de Seguretat de la Informació) (2011-2014). Assessor Científic de projectes de seguretat de Barcelona Digital Centre Tecnològic (2008 - 2010). Fundador i president del centre d'investigació en Aplicacions d'Internet (CANET-UPC) (2004-2006). Ha estat membre de ple dret de ESRIF (Investigació Europea de Seguretat i Fòrum Innovació) i ESRAB (2006 - 2009) per assessorar la Comissió Europea sobre temes d'investigació en seguretat per als programes de finançament de R+D.
 
El seminari tindrà lloc el proper dijous 28 de setembre a les 18.15h, a la Sala d'actes de la FIB (edifici B6 del Campus Nord UPC, c/Jordi Girona, 1-3, Barcelona).

Les places són limitades i cal registrar-s’hi. Els socis poden portar un acompanyant i tindran preferència en l'assignació de places.

Inscripció socis (cal fer login): https://goo.gl/w8UhSa

Inscripció no socis:  https://goo.gl/LGB1Hp



Comparteix això:

12 de juny de 2024

21a Festibity

12 de juny de 2024

#ITalent

Sobre nosaltres

"La gran festa de les tecnologies de la informació"

         

 

Contacte

Per a més informació:

festibity@festibity.com

T. 93 000 92 02