Created on Wednesday, 24 Feb 2021 11:56:28

 

El passat 5 de febrer va finalitzar el termini de presentació de candidatures a la Menció Festibity Solidària, el guardó lliurat per FIB Alumini i la FIB com a reconeixement a una iniciativa o projecte TIC solidari desenvolupat per fer front a les dificultats derivades del Covid-19.

Els partners del Club Festibity han estat els encarregats de presentar les propostes, tant de projectes propis com de tercers. S’han rebut un total de 6 candidatures:

  • App Stop Covid19 Cat, candidatura presentada per Opentrends. Stop Covid19 Cat és l’aplicació que la Generalitat de Catalunya ha posat a disposició de la ciutadania amb els objectius d’afavorir el confinament voluntari, descongestionar els serveis assistencials presencials i proporcionar informació veraç i fiable, entre d’altres. 
     
  • T-Mercabarna Solidària, candidatura presentada per T-SystemsEn plena pandèmia, un equip de 25 voluntaris de T-Systems va col·laborar amb la direcció de Mercabarna, la Creu Roja i un conjunt d'empreses donants, en la creació i implementació d'un Marketplace digital per aportar aliments a les persones que més ho necesiten.  
     
  • Clinical Research Navigator, candidatura presentada per Expert.aiUna plataforma d’intel·ligència artificial que aglutina informació referent als assaigs clínics que s'estan desenvolupant internacionalment per abordar el tractament del Covid-19. La plataforma ha estat disponible a tot el món de forma gratuïta.
     
  • Pla integral per ajudar els col·lectius més vulnerables davant del Covid-19 de la Fundación Altran para la Innovació. Candidatura presentada per AltranLa fabricació de material sanitari amb sistemes d'impressió 3D, la donació de material tecnològic o el desenvolupament de tecnologia per predir el Covid-19, són alguns exemples d'activitats que s'han dut a terme amb la col·laboració de més de 300 voluntaris.  
     
  • Espai obert de cerca de feina de Càritas Diocesana de Barcelona. Candidatura presentada per Econocom NexicaPrograma d'acompanyament i orientació sociolaboral adreçat a persones en risc d'exclusió social. Un dels seus objectius és lluitar contra l'escletxa digital que no fa més que accentuar les desigualtats i allunyar del mercat laboral a les persones que no disposen d'equips o de connexió a internet. 
     
  • Fabricació de màscares protectores amb impressió 3D, candidatura presentada per SeidorGràcies a les impressores 3D de Seidor Tech Hub (divisió d'innovació de Seidor Consulting) es van fabricar més de mig miler de màscares protectores per al personal sanitari durant la primera onada de la crisi sanitària. Les màscares constaven d'un suport imprès amb impressores 3D Creality al que se li adaptava una pantalla transparent d'acetat.

El jurat, format per professionals del sector, decidirà la proposta guanyadora que s’anunciarà durant l’acte ADNTIC que es celebrarà durant el mes de març (ben aviat en donarem més detalls).

El jurat 

  • Josep Fernàndez: degà de la FIB (Facultat d’Informàtica de Barcelona).
  • Benito Cerrillo: president de FIB Alumni i CIO de Vichy Catalan.
  • Andreu Veà: impulsor i president dels COVIDWarriors, biògraf d’internet, tecnòleg, professor universitari i emprenedor digital.
  • Anna Benavent: CIO de l’Hospital Universitari Parc Taulí i presidenta de l’Associació Catalana de Professionals d’Informàtica de la Salut.   
  • Jordi Marín: expert TIC i director general de l’ACEC (Associació Catalana d’Empreses Consultores).
  • Karma Peiró:periodista especialitzada en les TIC.
  • Miguel Ponce de León: investigador postdoctoral al BSC - Barcelona Supercomputing Center (Computational Biology Group at the Life Science Department). 
  • Maite Sainz: cap de l’Àrea de Solucions Tranversals al CTTI (Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació) i vicepresidenta 2a de FIB Alumni.

Consulta totes les candidatures en detall | Consulta el reglament 

 

El pasado 5 de febrero finalizó el plazo de presentación de candidaturas a la Mención Festibity Solidaria, el galardón entregado por FIB Alumini y la FIB como reconocimiento a una iniciativa o proyecto TIC solidario desarrollado para hacer frente a las dificultades derivadas del Covid-19.

Los partners del Club Festibity han sido los encargados de presentar las propuestas, tanto de proyectos propios como de terceros. Se han recibido un total de 6 candidaturas:

  • App Stop Covid19 Cat, candidatura presentada por Opentrends. Stop Covid19 Cat es la aplicación que la Generalitat de Catalunya ha puesto a disposición de la ciudadanía con los objetivos de favorecer el confinamiento voluntario, descongestionar los servicios asistenciales presenciales y proporcionar información veraz y fiable, entre otros.
     
  • T-Mercabarna Solidaria, candidatura presentada por T-SystemsEn plena pandemia, un equipo de 25 voluntarios de T-Systems colaboró con la dirección de Mercabarna, la Cruz Roja y un conjunto de empresas donantes, en la creación e implementación de un Marketplace digital para aportar alimentos a las personas que más lo necesitan.
     
  • Clinical Research Navigator, candidatura presentada por Expert.ai. Una plataforma de inteligencia artificial que aglutina información referente a los ensayos clínicos que se están desarrollando internacionalmente para abordar el tratamiento del Covid-19. La plataforma ha estado disponible en todo el mundo de forma gratuita. 
     
  • Plan integral para ayudar a los colectivos más vulnerables ante el Covid-19 de la Fundación Altran para la Innovación. Candidatura presentada por Altran. La fabricación de material sanitario con sistemas de impresión 3D, la donación de material tecnológico o el desarrollo de tecnología para predecir el Covid-19, son algunos ejemplos de acciones que se han llevado a cabo con la colaboración de más de 300 voluntarios.
     
  • Espacio abierto de búsqueda de trabajo de Càritas Diocesana de Barcelona. Candidatura presentada por Econocom Nexica. Programa de acompañamiento y orientación sociolaboral dirigido a personas en riesgo de exclusión social. Uno de sus objetivos es luchar contra la brecha digital que no hace más que acentuar las desigualdades y alejar del mercado laboral a las personas que no disponen de equipos o de conexión a internet.
     
  • Fabricación de máscaras protectoras con impresión 3D, candidatura presentada por Seidor. Gracias a las impresoras 3D de Seidor Tech Hub (división de innovación de Seidor Consulting) se fabricaron más de medio millar de máscaras protectoras para el personal sanitario durante la primera ola de la crisis sanitaria. Las máscaras constaban de un soporte impreso con impresoras 3D Creality al que se le adaptaba una pantalla transparente de acetato.

El jurado, formado por profesionales del sector, decidirá la propuesta ganadora que se anunciará durante el acto ADNTIC que se celebrará durante el mes de marzo (en breve daremos más detalles).

El jurado

  • Josep Fernàndez: decano de la FIB (Facultad de Informática de Barcelona).
  • Benito Cerrillo: presidente de FIB Alumni y CIO de Vichy Catalan.
  • Andreu Veà: impulsor de los COVIDWarriors, biógrafo de internet, tecnólogo, profesor universitario y emprendedor digital.
  • Anna Benavent: CIO del Hospital Universitario Parc Taulí y presidenta de la Asociación Catalana de Profesionales de Informática de la Salud.   
  • Jordi Marín: experto TIC y director general de la ACEC (Asociación Catalana de Empresas Consultoras). 
  • Karma Peiró: periodista especializada en las TIC.
  • Miguel Ponce de León: investigador postdoctoral al BSC - Barcelona Supercomputing Center (Computational Biology Group at the Life Science Department). 
  • Maite Sainz: jefa del Área de Soluciones Transversales al CTTI (Centro de Telecomunicaciones y Tecnologías de la Información) y vicepresidenta 2ª de FIB Alumni.

Consulta todas las candidaturas en detalle | Consulta el reglamento 

 



Comparteix això:

12 de juny de 2024

21a Festibity

12 de juny de 2024

#ITalent

Sobre nosaltres

"La gran festa de les tecnologies de la informació"

         

 

Contacte

Per a més informació:

festibity@festibity.com

T. 93 000 92 02