Created on Wednesday, 28 Apr 2021 09:41:02

 

Article escrit per l'equip de la Festibity

Crònica de l’acte híbrid celebrat el 14 d’abril de 2021 en el marc dels 50 anys de la UPC. 

El passat 14 de juliol va tenir lloc ADNTIC, un acte amb l’objectiu de reivindicar els i les professionals TIC organitzat pel Club Festibity en el marc de la celebració del 50è aniversari de la UPC. ADNTIC, presentat per Karina Gibert en un format híbrid, va tenir lloc a l’Auditori Vèrtex de la UPC. Es va poder seguir en directe per Fibracat TV, on més de 5.500 persones han visualitzat l’acte per l’aplicació d’Smart TV, i una cinquantena de persones hi van assistir presencialment.

Francesc Torres, rector de la UPC, i Jordi Puigneró, conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, van donar la benvinguda i van defensar la importància de les tecnologies de la informació i la comunicació:  "Sense les TIC no es pot governar bé un país. Si no som un país digital no serem un país social. Les polítiques digitals han de ser prioritàries per a qualsevol govern", comentava el conseller Puigneró. Seguidament, Benito Cerrillo, president de FIB Alumni, va presentar el Manifest pel reconeixement de les professions d’Enginyeria i Enginyeria Tècnica en Informàtica. El Manifest és una resposta a la sentència del Tribunal Suprem relativa al contenciós administratiu del 16 de desembre de 2020 que estima que l’enginyeria tècnica en informàtica no és una enginyeria rellevant en el sector TIC.

El punt fort de l’acte va ser el debat moderat per Txell Bautista i que va comptar amb la participació de Josep Fernàndez, degà de la Facultat d’Informàtica de Barcelona (FIB), Rosa Ortuño, sòcia directora d’OmptimumTIC, i Eduard Martín, degà del Col·legi Oficial d’Enginyeria en Informàtica de Catalunya (COEINF).  En el debat es va analitzar la situació actual de les TIC i dels seus professionals tot avalant-ne la importància, en especial, en el context de pandèmia actual: "Els professionals TIC necessitem ser reconeguts i especialització per donar resposta a les necessitats de la societat", comentava Eduard Martín. També es va fer especial referència a la falta de dones en el sector, els estereotips i la manca de visualització de les dones tecnològiques: "Les dones TIC som normals, no som freaks. S'ha de canviar la imatge que es dona i visibilitzar referents", remarcava Txell Bautista.

L’acte va acabar amb l’anunci de la candidatura guanyadora de la Menció Fesitbity Solidària, un guardó lliurat per la FIB i FIB Alumni com a reconeixement a una iniciativa tecnològica solidària desenvolupada per fer front a les dificultats derivades de la Covid-19. Gemma Fargas, vicerrectora de Responsabiltat Social i Igualtat de la UPC, va ser l’encarregada d’anunciar que T-Mercabarna Solidària, un marketplace digital per aportar aliments a les  persones més necessitades de T-Systems i Mercabarna, era la iniciativa guanyadora. Osmar Polo, Director General de T-Systems Iberia i Pablo Vilanova, Director d’Estratègia de Mercabarna, van dirigir unes paraules d’agraïment. Si vols saber més sobre el projecte, consulta aquesta entrevista. Karina Gibert va tancar l’acte desitjant retrobar-nos a la propera Festibity que s’està treballant per tal de celebrar-la a l’octubre.

ADNTIC va ser orgnitzat pel Club Festibity gràcies als seus patrocinadors i col·laboradors: Amazon Web Services, Capgemini Engineering, Carver, DXC Technology, Departament de Polítiques Digitals i Administració Pública, Exper.ai, Fundació i2CAT, IThink UPC, Mediacloud, Minsait, Netapp, Nexica|Econocom, Opentrends, Seidor, T-Systems, Vass i Workday. 

Recupera l'acte al nostre canal de Youtube Vols veure més activitats sobre el Club?

 

Artículo escrito por el equipo de la Festibity

Crónica del acto híbrido celebrado el 14 de abril del 2021 en el marco de los 50 años de la UPC.

El pasado 14 de julio tuvo lugar ADNTIC, un acto con el objetivo de reivindicar los y las profesionales TIC organizado por el Club Festibity en el marco de la celebración del 50 aniversario de la UPC. ADNTIC, presentado por Karina Gibert en un formato híbrido, tuvo lugar en el Auditorio Vèrtex de la UPC. Se pudo seguir en directo por Fibracat TV, donde más de 5.500 personas han visualizado el acto por la aplicación de Smart TV, y una cincuentena de personas asistieron presencialmente.

Francesc Torres, rector de la UPC, y Jordi Puigneró, consejero de Políticas Digitales y Administración Pública, dieron la bienvenida y defendieron la importancia de las tecnologías de la información y la comunicación: "Sin las TIC no se puede gobernar bien un país. Si no somos un país digital no seremos un país social. Las políticas digitales tienen que ser prioritarias para cualquier gobierno ", comentaba el consejero Puigneró. Seguidamente, Benito Cerrillo, presidente de FIB Alumni, presentó el Manifiesto por el reconocimiento de las profesiones de Ingeniería e Ingeniería Técnica en Informática. El Manifiesto es una respuesta a la sentencia del Tribunal Supremo relativa al contencioso administrativo del 16 de diciembre de 2020 que estima que la ingeniería técnica en informática no es una ingeniería relevante en el sector TIC.

El punto fuerte del acto fue el debate moderado por Txell Bautista y que contó con la participación de Josep Fernández, decano de la Facultad de Informática de Barcelona (FIB), Rosa Ortuño, socia directora de OmptimumTIC, y Eduard Martín, decano del Colegio Oficial de Ingeniería en Informática de Cataluña (COEINF). En el debate se analizó la situación actual de las TIC y de sus profesionales todo avalando su importancia, en especial, en el contexto de pandemia actual: "Los profesionales TIC necesitamos ser reconocidos y especialización para dar respuesta a las necesidades de la sociedad ", comentaba Eduardo Martín. También se hizo especial referencia a la falta de mujeres en el sector, los estereotipos y la falta de visualización de las mujeres tecnológicas: "Las mujeres TIC somos normales, no somos freaks. Hay que cambiar la imagen que se da y visibilizar referentes ", remarcaba Txell Bautista.

L’acte va acabar amb l’anunci de la candidatura guanyadora de la Menció Fesitbity Solidària, un guardó lliurat per la FIB i FIB Alumni com a reconeixement a una iniciativa tecnològica solidària desenvolupada per fer front a les dificultats derivades de la Covid-19. Gemma Fargas, vicerrectora de Responsabiltat Social i Igualtat de la UPC, va ser l’encarregada d’anunciar que T-Mercabarna Solidària, un marketplace digital per aportar aliments a les  persones més necessitades de T-Systems i Mercabarna, era la iniciativa guanyadora. Osmar Polo, Director General de T-Systems Iberia i Pablo Vilanova, Director d’Estratègia de Mercabarna, van dirigir unes paraules d’agraïment. Si vols saber més sobre el projecte, consulta aquesta entrevista. Karina Gibert va tancar l’acte desitjant retrobar-nos a la propera Festibity que s’està treballant per tal de celebrar-la a l’octubre.

ADNTIC fue orgnitzado por el Club Festibity gracias a sus patrocinadores y colaboradores: Amazon Web Services, Capgemini Engineering, Carver, DXC Technology, Departament de Polítiques Digitals i Administració Pública, Exper.ai, Fundació i2CAT, IThink UPC, Mediacloud, Minsait, Netapp, Nexica|Econocom, Opentrends, Seidor, T-Systems, Vass y Workday. 

Recupera el acto en nuestro canal de Youtube | ¿Quieres ver más actividades sobre el Club? 

 



Comparteix això:

12 de juny de 2024

21a Festibity

12 de juny de 2024

#ITalent

Sobre nosaltres

"La gran festa de les tecnologies de la informació"

         

 

Contacte

Per a més informació:

festibity@festibity.com

T. 93 000 92 02